Dit weekend zijn we een paar dagen weg geweest naar de @Efteling. Bruno mocht in het huisje blijven, mits deze in de Bench bleef tijdens ons bezoek aan de Efteling. We vonden het namelijk sneu om hem nu al in de kennel van de Efteling te plaatsen. Het verblijf ging wonderbaarlijk goed. Samen met Bruno naar de verhaaltjes van Klaas Vaak staan te luisteren, hoewel Bruno meer oog had voor de plantsoentjes. Zaterdag avond ging het ook nog eens sneeuwen! Bruno’s eerste sneeuw. Hij vond het prachtig. Zie ook de foto’s op zijn Instagram.

Bruno @Efteling

De dagen erna zijn we begonnen met vaste tijden van uitlaten ’s avonds / ’s nachts. Dus om 23:00 zijn laatste rondje, geen drinken meer en dan ’s nachts steeds de tijd oprekken met 10 minuten. Aangezien we een keer door de wekker zijn geslapen en het nog steeds goed ging zijn we het gaan ophogen met 15 minuten.

Woensdag hadden we de tweede training met Bruno. Dit keer voor het eerst met de groep. Het was heel leerzaam en Bruno vond het fantastisch. Vooral de oefening met brokjes in het plastic stoeltje vond hij helemaal geweldig.

Omdat Bruno naar de cursus moest, moest hij voor het eerst ook achterin de kofferbak. Tijdens het rijden gaat dit super. Helaas wil hij nog niet blijven zitten, als ik de klep dicht wil doen. Hierdoor duurt het vaak wel even voordat de klep dicht zit. Dit moeten we nog wat beter gaan oefenen. Na de cursus was hij helemaal af en is hij de bench alleen met tegenzin uit geweest om mee te gaan wandelen.
Het bijten blijft ook een ding, verschillende keren zijn mijn vingers de klos. Helaas is de prinsessen jurk van onze dochter ook reuze interessant en kan hij met zijn kleine tandjes, mooie halen maken in deze jurk. Ze gaat er wel steeds beter mee om. Ze loopt door de kamer, aait Bruno en geeft hem koekjes. Hierdoor zien we ook het enthousiasme bij onze dochter toenemen.

De vrijdag zijn we nogmaals met de auto, naar de dierenarts geweest. Dit om uitleg te krijgen over de vaccinaties in de groeiperiode van een pup. Ook werd dit aangehaald om nogmaals een positieve ervaring bij de dierenarts te krijgen met Bruno. Onze dochter heeft ook voor het eerst de riem vastgehouden van Bruno. Dit blijft echter wel oppassen, aangezien Bruno al flink sterk is.

Positieve in deze week: Snachts gaat het steeds beter met de zindelijkheid. Commandos’s (zit, wacht, hier, vrij) zijn hem duidelijk.

Negatieve: Bijten blijft een issue. Negeren is lastig als je met drie personen binnen in de ruimte bent. Dit hopen we wat vaker te gaan toepassen, in de hoop dat het bijten af gaat nemen.

Het opspringen is ook een punt van aandacht. Hiervoor hebben we materiaal ontvangen van de cursus. Dit zullen we de komende vrije weken gaan toepassen. Hopelijk levert het positieve resultaten op. Ik hou jullie op de hoogte!