Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost had. De laatste keer waren we net op weg met de cursus: “Leren samenwerken” bij de Martin Gaus Hondenschool Eindhoven. Bruno heeft zijn certificaat inmiddels ontvangen. Hoewel hij nog zeer onstuimig is, wil hij wel heel graag werken voor de baas en vooral voor zijn “snoepje”.

De cursus zelf vroeg nogal wat van onze huiselijke planning. Twee keer in de week een avond op pad, terwijl ikzelf avonddiensten en storingsdiensten heb, vergt een hoop van je prive planning. Maar op een les na, is het gelukt. Het commentaar van onze instructrice slaat de spijker op zijn kop. Blijf in je hoofd houden dat het pas een pup van 4 maanden is. Nu bijna 5 maanden. Dan is alles nog spannend. We gaan kijken of we de volgende cursus voor Bruno ook gepland gaan krijgen. Want het is heerlijk om met je Hond bezig te zijn.

In huis gaat het zijn gangetje, hij doet in huis steeds beter. De kat Charlie, vind dat hij nog steeds moet blazen naar Bruno. Bruno heeft op dat moment totaal geen oog voor de kat, maar ja als Charlie dan gaat blazen dan is het hek van de dam. Gelukkig kunnen we Bruno dan snel naar de andere kant van de kamer brengen. Onze dochter is alleen nog maar meer een dierenvriend geworden. De commando’s “plaats, zit, wacht” worden als een instructeur uitgevoerd. Bruno luistert beter naar haar. Het commando “in de bench” wordt door Bruno direct opgevolgd, terwijl bij de ouders het nogal eens voorkomt dat we dit meerdere malen moeten herhalen. Maar het blijft wel moeilijk voor haar om het verschil tussen hond en kat te begrijpen. De kat kent een commando, zit. Alleen wordt dit vaak pas in combinatie met het krijgen van een toetje vla uitgevoerd. Onze dochter denkt dat de rest de kat ook kan, dit gaat vaak met onbegrip of een haal van de kat. Na de zoveelste waarschuwing: “Katjes doen waar ze zelf zin in hebben, het is geen hondje” uit dit dan in een kras op haar arm en “stoute Charlie” haha

Bruno gaat zich ook steeds vaker en langer beter gedragen in huis. Het emmertje dat zo snel vol zat begint steeds langzamer vol te raken. Hierdoor kunnen we steeds meer en vaker genieten van onze prachtige “The_Choco_Brown_Bruno”