Het is al een flinke tijd geleden dat er wat gepost is op onze www.brunoblog.nl. Helaas zitten we nog steeds middenin de Corona perikelen en lijkt het einde nog niet snel in zicht. In de periode sinds de laatste post is er veel veranderd.

Wij zijn deze zomer weer begonnen met het volgen van cursussen. Dit omdat het gedrag van Bruno buiten de deur nog steeds leidt tot vervelende confrontaties en omdat we in de zomerperiode weinig andere afspraken in onze agenda hadden. We zijn overgestapt naar Kynologen vereniging Waalwijk. Dit vanwege dat mijn zussen daar ook trainen. Het is wel een stukje rijden vanuit onze woonplaats, maar het is te doen. Hier hebben we een instroom cursus gehad en zijn we net voor de herfstvakantie gestart met de basiscursus. Helaas door quarantaine en nieuwe maatregelen, waren de lessen beperkt. Toch konden onze lessen doorgaan in groepjes van twee honden. We zijn dus nog volop bezig met zijn gedrag, Hier zal ik in een andere post nog op terug komen.

Verder is de omgang met Charlie de kat nog niks veranderd. Zolang de kat blijft blazen, blijft Bruno blaffen 😉 Dit leidt tot komische situaties als de kat niet doorheeft dat Bruno nog in zijn eigen gemaakte mand ligt. Dan is het oorlog.

Bruno’s homemade Mand.

Bruno is in Oktober 2 jaar oud geworden. Onvoorstelbaar hoe snel het gaat. Gelukkig hadden we een reden om lekker te gaan wandelen in de (semi) lockdowns. Ook tijdens de Quarantaine was het enige uitje het rondje wandelen met Bruno.

Het gaat ook hartstikke goed met Bruno en de kinderen. De kleinste (nu 1 jaar) duwt hem zelfs aan de kant. Ook gaat ze regelmatig even naar de bench als hij daarin ligt. Bruno likt dan haar handjes af, waarop zei hartelijk begint te lachen. Ook de oudste is helemaal weg van hem. Soms kruipt ze heerlijk bij hem in de mand, waarna ze hem heerlijk kriebelt. Al met al hebben we een heerlijke familiehond, nu alleen nog zorgen dat het tijdens het wandelen ook goed gaat komen! We kijken dan ook erg uit naar het nieuwe jaar, hopelijk kunnen we dan afscheid nemen van dit ellendige jaar. Het grote voordeel is dat het vuurwerk dit jaar een stuk minder zal zijn, al geloof ik niet dat het uitgebannen is dit jaar. Tot nu toe lijkt de overlast minder, maar dat zullen we moeten zien op de dagen voor oudjaar.

Kijk ook eens op Bruno’s Instagram voor leuke fotos en mini blogs!