We zitten precies middenin de feestdagen. We hebben de kerst dit jaar weer heerlijk gevierd. Bruno is heerlijk wezen logeren in het pension Happy-Valley. Hij heeft daar weer 3 heerlijke dagen gehad, lekker spelen op de heerlijke weide met zwempool.

De baasjes konden daardoor met volle teugen genieten van de kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag. Smiddags op tweede kerstdag zijn we Bruno op wezen halen, zodat hij ook nog een dagje kerst met ons kon vieren. Bruno was al voor de Kerst en logeerpartij wat minder aan het eten. Hij heeft op 7 December een chemische castratie ondergaan. Hopelijk levert het ons vooral buiten de deur winst op. Ik zal over de keuze en voor en nadelen van de castratie binnenkort een aparte blog schrijven. Het is namelijk geen keuze geweest over een nacht ijs.

Nu oud en nieuw weer voor de deur staat, worden de kallen ook weer heviger hoe dichter we richting oudjaar komen. De verwachting is dat er veel minder geknald wordt, echter zal er zeker wel geknald worden. Voor onze vriendjes Bruno, Charlie de kat en Chevy het konijn zijn dit weer vervelende dagen. Het vuurwerkverbod is dan ook een zegening voor de beesten. Hoewel de afzonderlijke knallen vaak door onze beesten heftiger worden ervaren, dan dat deze vanaf 00:00 continue knallen. Ondanks het verbod zullen we dit jaar ook goed op onze huisdieren moeten letten. Een plotseling onverwachte knal kan veel meer schade toe brengen dan het continue aanwezig zijn van knallen, dat heb ik vorig jaar met Bruno helaas mogen ondervinden. Nadat hij oud en nieuw redelijk goed was doorgekomen, werd er drie weken later, tijdens het uitlaten een flinke vuurpijl de lucht ingeschoten. Hij schrok er zo van dat de eerste dagen dat er vliegtuigen overkwamen hij nog in elkaar dook en angstig naar boven keek. Hopelijk kunnen we dit jaar weer werken aan herstel tijdens de vuurwerk periode.

Vooruit kijkend hoop ik dat 2021 een beter jaar wordt, zodat we de hondencursus op een nette manier kunnen afsluiten bij K.V. Waalwijk. De laatste cursus was flink beïnvloed door de verschillende corona maatregelen keer op keer. We hebben zelfs met zijn drieën op het veld gestaan. Het voordeel is het hebben van een hond, dat je ondanks quarantaines en lockdowns je toch nog even fijn met je maatje de deur uit kan. Soms met de kinderen zodat we allemaal even konden uitwaaien. In het nieuwe jaar hoop ik dat de spontaniteit in ons leven weer terug komt. Heerlijk even naar de dierentuin, zwembad of indoor speeltuin. Spontaan de bossen rond Son en Breugel in, met ons ventje Bruno.

Voor nu heel veel geluk en plezier gewenst in het nieuwe jaar. Ook in het nieuwe jaar zal Bruno weer de nodige avonturen mee gaan maken. Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden, volg Bruno dan ook op The_Choco_Brown_Bruno