Bruno, die vandaag 3 jaar is geworden, is in July gecastreerd, op de dag zelf rond 9:00 heeft Bruno eerst een slaapmiddel gekregen. In de wachtruimte hebben we gewacht totdat hij was ingeslapen. Hierna is de dierenarts aan de slag gegaan. Rond half twee konden we Bruno alweer ophalen. Hij had echter veel last van de narcose. Hij heeft die dag nog een keer of 4 overgegeven.

Nadat de narcose was uitgewerkt begon hij laat op de avond weer te eten. Na de controle ongeveer een week later was alles in orde. Hij had niet heel veel moeite om eraf te blijven. Natuurlijk was het wel regelmatig likken. Zolang hij dat niet overdadig deed, kon dit geen kwaad.

We zijn nu alweer een aantal maanden verder en het gaat super met hem, Soms is hij wel erg slijmerig, maar gaat heerlijk liggen en pak zijn rust in huis. Hierdoor is het ook veel makkelijker om hem uit zijn bench te laten. Soms moeten we eraan denken als we naar bed gaan dat Bruno nog buiten zijn bench ligt. Andere dagen worden we wel aan hem herinnerd als hij weer ligt te snurken.

Buiten is de castratie helemaal goed bevallen. Heel soms valt hij nog uit naar andere honden. Maar meestal blijft het bij wat enthousiasme als hij een andere ( vaak een groter ras) ziet lopen. Een snoepje op de grond bij het omdraaien is dan al vaak voldoende om hem weer rustig te krijgen. En anders hanteren we het zoek trukje. Geven het commando zoek en gooien een handje snoepjes in het gras, Hier gaat hij dan fanatiek naar op zoek, waardoor de andere hond langs kan lopen. Gelukkig hebben we dit trukje steeds minder nodig. Het is al een paar keer voorgekomen dat we op het voetpad een andere hond kunnen passeren.

Zoals je kan lezen hebben we een veel rustigere hond gekregen, wat vooral de langere wandelingen ten goede komt.

PS We doen ook mee met de National Geographic Fotowedstrijd, stemmen kan op:

Er volgt hierover nog een definitieve blog.

https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=52589